Πιστές στο ραντεβού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Θεάτρου, οκτώ ελληνικές θεατρικές ομάδες του Βελγίου παρουσίασαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στο Θέατρο de Lijsterbes των Βρυξελλών την ξεκαρδιστική κωμωδία του Γιώργου Γαλίτη Τα ραδίκια ανάποδα.

Οι παραπάνω ελληνικές θεατρικές ομάδες του Βελγίου διοργάνωσαν με αυτόν τον τρόπο κοινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Θεάτρου για τέταρτη φορά το 2024. Η ημέρα αυτή είναι κάθε χρόνο η 27η Μαρτίου, καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, τη σημαντικότερη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση στον τομέα της θεατρικής τέχνης, που συστήθηκε το 1948 στην Πράγα, με πρωτοβουλία της Ουνέσκο, και εορτάζεται σε 100 και πλέον χώρες. Οι αρχές που τιμούμε όλοι μαζί την ημέρα αυτή είναι ο ρόλος του θεάτρου στην κοινωνία, η συμβολή του στην αμοιβαία κατανόηση ατόμων και λαών και η άσκηση της πολιτιστικής έκφρασης χωρίς διακρίσεις ηλικίας, φύλου, πεποιθήσεων ή εθνικότητας.

Το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι συμμετείχε φέτος με 2 από τους κωμικούς επικήδειους του Γιώργου Γαλίτη, τον Ράπερ και τον Κρητικό, παιγμένους από τον Νίκο Νυχά σε σκηνοθεσία/μουσική προσαρμογή του ίδιου.

Μάθετε περισσότερα & δείτε φωτογραφίες ⤵