Δυστυχώς στις Βρυξέλλες δεν υπάρχει μια μόνιμη αίθουσα την οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν οι διάφοροι ελληνικοί σύλλογοι και ομάδες για τις εκδηλώσεις τους. Έτσι από την αρχή η Ομάδα προσανατολίστηκε στην ενοικίαση θεατρικών αιθουσών που είναι διαθέσιμες στην πόλη των Βρυξελλών και καλύπτουν τις ανάγκες πολλών ερασιτεχνικών -αλλά όχι μόνον – ομάδων. Έγινε μια προσπάθεια διατήρησης μιας σταθερής αίθουσας για τις παραστάσεις μας, πράγμα που δεν ήταν πάντα δυνατόν λόγω πολλών παραγόντων, όπως διαθεσιμότητα σε συγκεκριμένη ημερομηνία, καταλληλότητα σκηνής κ.λπ. Στην τριαντάχρονη πορεία της Ομάδας χρησιμοποιήθηκαν με χρονολογική σειρά οι εξής θεατρικές αίθουσες:
CHAUSSÉE DE WATERLOO 94, BRUXELLES 1060
CENTRE CULTUREL “JACQUES FRANCK”

Η παράσταση του πρώτου έργου, ‘Η δίκη του Ορφέα και της Ευρυδίκης’ του Γιώργου Σκούρτη, έγινε στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου “Jacques Franck” σε κεντρικό σημείο των Βρυξελλών.
AVENUE DE HARAS 100, 1150 BRUXELLES
CENTRE COMMUNAUTAIRE “JOLI BOIS”

Η παράσταση του δεύτερου έργου, ‘Εσωτερικές ειδήσεις’ του Μάριου Ποντίκα, έγινε στην κοινοτική αίθουσα “Joli Bois” στην Κοινότητα WoluweSaint-Pierre, προάστιου νοτιοδυτικά του κέντρου των Βρυξελλών. Ο χώρος αυτός βρίσκεται σε εξαιρετικό περιβάλλον, με πολύ καλές εγκαταστάσεις και καλή δυνατότητα πρόσβασης. Η αίθουσα αυτή εχρησιμοποιείτο και από τις άλλες γλωσσικές ομάδες του Atelier Théâtral des Institutions Européennes, ενώ χρησιμοποιήθηκε από την Ομάδα μας και στο επόμενο έργο, τις ‘Εκκλησιάζουσες’ του Αριστοφάνη.
RUE HAUTE 247-249 - 1000 BRUXELLES
CENTRE CULTUREL BRUEGEL

Στην αίθουσα αυτή του πολιτιστικού κέντρου “Bruegel”, μετακομίσαμε για να παρουσιάσουμε το τέταρτο έργο, ‘Η Νταλίκα’ της Κωστούλας Μητροπούλου, τον Οκτώβριο του 1987. Αίθουσα με σχετικά μικρή χωρητικότητα, περίπου 30 ατόμων, είχε όμως το πλεονέκτημα της αμεσότητας στη σχέση ηθοποιού-θεατή. Ταίριαζε λοιπόν πάρα πολύ στο χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα του έργου.
Στην αίθουσα αυτή επανήλθαμε το 1995 με το έργο ‘Μάνα, μητέρα, μαμά’ του Γιώργου Διαλεγμένου, που επίσης ταίριαζε απόλυτα με τα χαρακτηριστικά της αίθουσας αυτής.
RUE RAVENSTEIN 23 - 1000 BRUXELLES
PALAIS DES BEAUX ARTS

Η παράσταση του πέμπτου έργου, ‘Φαύστα’ του Μπόστ τον Δεκέμβριο του 1988 έγινε στην αίθουσα “Studio” του γνωστού και επιβλητικού Palais des Beaux Arts, στο κέντρο των Βρυξελλών, το οποίο διαθέτει τις καλύτερες επαγγελματικές εγκαταστάσεις και ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις τόσο των ηθοποιών όσο και των θεατών. Στο Palais des Beaux Arts ή BOZAR όπως λέγεται τελευταία επανήλθαμε και με άλλα έργα, το 1994 με το ‘Άντε γεια’ του Θανάση Παπαγεωργίου στην ίδια αίθουσα, το 1997 με το ‘Ο Κήπος με τα χελιδόνια’ του Μπάμπη Τσικληρόπουλου στην αίθουσα “Petit Théâtre”, και το 2005 με το ‘Ο Γενικός Γραμματεύς’ του Ηλία Καπετανάκη στη συμπαραγωγή με το Ελληνικό Θέατρο Βελγίου πάλι στην αίθουσα “Studio”.
RUE DE LAEKEN 159 - 1000 BRUXELLES
"LES TRÉTEAUX DE BRUXELLES"

Η Β Περίοδος 1991-1995, αρχίζει με την παρουσίαση τον Νοέμβριο του 1991 του έργου ‘Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού’ του Ιάκωβου Καμπανέλλη που έγινε στην κλασική θεατρική αίθουσα ‘Les Tréteaux de Bruxelles’, στο κέντρο των Βρυξελλών, ακριβώς απέναντι από το Φλαμανδικό Εθνικό Θέατρο. Η αίθουσα αυτή που στέγαζε θεατρικές παραστάσεις πολλών ερασιτεχνικών ομάδων, είχε μια ξεχωριστή γοητεία, με τα φθαρμένα της κόκκινα βελούδινα καθίσματα, τα σχετικά παλαιού τύπου τεχνικά χαρακτηριστικά (π.χ. χειροκίνητη αυλαία και φωτισμοί), και τα παλαιωμένα και ακατάστατα καμαρίνια.
Το θέατρο αυτό έγινε για μεγάλο διάστημα το ‘μόνιμο στέκι’ της ομάδας μας, αφού το χρησιμοποιήσαμε για συνολικά 15 έργα με τελευταίο το ‘Λουμπάγκο’ του Μανώλη Κορρέ το Νοέμβριο του 2003, δηλαδή για 12 ολόκληρα χρόνια. Το θέατρο αυτό εγκαταλείφθηκε οριστικά το 2004 για να μετατραπεί σε πολυχώρο εκδηλώσεων, διαλέξεων και γραφείων, πράγμα που δεν έχει γίνει ως σήμερα και το κτίριο παραμένει κλειστό.
RUE DE VEEWEYDE/VEEWEYDESTRAAT 24-26Β – 1070 ANDERLECHT
"VLAAMS CENTRUM VOOR AMATEURKUNSTEN" (VCA)

Στο Θέατρο αυτό δώσαμε τον Νοέμβριο του 2001 την παράσταση ‘Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου’ του Μανώλη Κορρέ σε σκηνοθεσία του αξέχαστου Βάσου Ανδρονίδη και σε συμπαραγωγή με το ‘Ελληνικό Θέατρο Βελγίου’. Η αίθουσα αυτή ήταν η αίθουσα που έπαιζε έως τότε το Ελληνικό Θέατρο Βελγίου και συμφωνήσαμε να δώσουμε την κοινή μας παράσταση εκεί.
RUE CREUSE 19-27- 1030 BRUXELLES
ESPACE THÉÂTRAL SCARABAEUS

Στον χώρο του Espace Théâtral Scarabaeus, δώσαμε το 2002 την παράσταση ‘Βαβυλωνία’ του Δημήτρη Βυζάντιου. Ο χώρος αυτός είχε δημιουργηθεί αρκετά χρόνια νωρίτερα από την Ειρήνη Χαλκιά, που σκηνοθέτησε το πρώτο μας έργο, ‘Η Δίκη του Ορφέα και της Ευρυδίκης’ του Γιώργου Σκούρτη. Ένα παλιό γκαράζ αυτοκινήτων μετατράπηκε με πολύ μεράκι αλλά και πολλή δουλειά σε χώρο εκδηλώσεων στον τομέα του θεάματος με δύο αίθουσες, την «Βερενίκη» – «Berenice» όπου παίξαμε την ‘Βαβυλωνία’ και την «Αθηνά» –«Athena». Στην αίθουσα «Αθηνά» ανεβάσαμε τον Ιούνιο του 2007 τρία μονόπρακτα του Μήτσου Ευθυμιάδη ‘Ψόφιοι κοριοί – Ο Φώντας – Το Υπόστεγο’, ενώ στην αίθουσα «Βερενίκη» επανήλθαμε με το ‘Πέναλτυ’ του Γιώργου Παλούμπη το 2009.
LIJSTERBESSENBOMENLAAN 6, 1950 KRAAINEM
"DE LIJSTERBES"

Η αναζήτηση μιας αίθουσας για μονιμότερη εγκατάσταση της Ομάδας, μας οδήγησε στο πολιτιστικό κέντρο “ De Lijsterbes ”, στην Κοινότητα Kraainem/Crainhem, βορειοδυτικά των Βρυξελλών. Εκεί δόθηκε η 25η παράσταση της Ομάδας μας, ‘Το Όνειρο του Δωδεκάμερου’ του Γιώργου Θεοτοκά τον Μάρτιο του 2003. Η αίθουσα αυτή συγκέντρωνε πολλά πλεονεκτήματα: διαθέσιμους χώρους στάθμευσης, σύγχρονες εγκαταστάσεις ικανοποιητική χωρητικότητα (200 θεατών) και διαχειριστικό περιβάλλον που επέτρεπε τη χρήση του θεάτρου με αυτόνομο τρόπο από την ομάδα μας. Στο χώρο αυτό δόθηκαν σχεδόν όλες οι παραστάσεις της ομάδας μας έκτοτε μέχρι και σήμερα.
Μάλιστα τα πλεονεκτήματα του χώρου εκτιμήθηκαν και από άλλες ομάδες και συλλόγους με καλλιτεχνική δράση, οι οποίοι άρχισαν να χρησιμοποιούν επίσης με συστηματικό τρόπο το συγκεκριμένο θέατρο.
BOULEVARD DU SOUVERAIN 183, 1160 BRUXELLES
“CENTRE CULTUREL D’AUDERGHEM”

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας του Όντεργκεμ (Auderghem/Ouderghem), στην περιφέρειά της πόλης των Βρυξελλών, επελέγη για την παράσταση των δύο μονόπρακτων του Άκη Δήμου ‘Τα λουλούδια στην κυρία’ και ‘Ντέστινυ’ τον Μάρτιο του 2012, αλλά και του έργου ‘Μια τεράστια έκρηξη’ του Βασίλη Μαυρογεωργίου λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του. Πράγματι το Centre Culturel d’Auderghem, με εύκολη πρόσβαση και χώρο στάθμευσης, διαθέτει δύο αίθουσες, μια πολύ μεγάλη με χωρητικότητα που υπερβαίνει τους 700 θεατές και μια πολύ μικρότερη, για 120 συνολικά θεατές. Η μικρότερη που χρησιμοποιήσαμε δημιουργεί μια αμεσότητα στη σχέση ηθοποιού – θεατή λόγω της απλότητας της μικρής σκηνής και της μικρής απόστασης από τους θεατές.