40 χρόνια

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
Atelier Théâtral Grec, Bruxelles

To Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών (Atelier Théâtral Grec, Bruxelles) ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1984 από μια Ομάδα νέων υπαλλήλων των Ευρωπαϊκών Οργάνων (Επιτροπή, Συμβούλιο, Κοινοβούλιο κ.λπ.). Μετά από μια περίοδο αναζητήσεων και συζητήσεων, τον Ιούνιο του 1985 ανέβηκε στη σκηνή το έργο Η Δίκη του Ορφέα και της Ευρυδίκης, άπαιχτο έως τότε, του συγγραφέα Γιώργου Σκούρτη, ο οποίος και τίμησε με την παρουσία του την πρώτη αυτή προσπάθεια της Ομάδας. Έκτοτε, το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι συνέχισε με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό και ζωντάνια τη θεατρική του πορεία στη θεατρική ζωή των Βρυξελλών κλείνοντας έτσι, το 2024, 40 χρόνια από την ίδρυσή του, ενώ το 2025 θα συμπληρώσει 40 χρόνια από το ανέβασμα του πρώτου έργου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομάδα ξεκίνησε μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας της:

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Η πρώτη εκδήλωση ήταν η διοργάνωση «Θεατρικού Αναλογίου 2024» την 5η Απριλίου 2024 για «δημιουργούς που ζουν στις Βρυξέλλες». Ως βάση χρησιμοποιήθηκε η εμπειρία που αποκτήθηκε από το πρώτο «Θεατρικό Αναλόγιο» που παρουσιάσαμε το 2023.

Μάθετε περισσότερα:

6-7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Την 6η και 7η Απριλίου παρουσιάστηκαν σε επανάληψη δύο έργα, που μετά το αρχικό τους ανέβασμα στη σκηνή των Βρυξελλών, συμμετείχαν με επιτυχία και σε διαγωνιστικά Θεατρικά Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στην Ελλάδα:

Άλλο υλικό:

2024-2025

Για το υπόλοιπο 2024 και το 2025, ετοιμάζουμε μια σειρά από νέες εκδηλώσεις και δράσεις ώστε ο εορτασμός των 40 χρόνων λειτουργίας της Ομάδας να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι δράσεις αυτές θα ανακοινώνονται ανάλογα με την πρόοδο της προετοιμασίας τους, αλλά σε κάθε περίπτωση εγκαίρως, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή των μελών και φίλων μας καθώς και γενικότερα του κοινού των Βρυξελλών, που μας παρακολουθεί και μας υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.