Μουσική

Η ομάδα μας χρησιμοποίησε μουσική όπου το απαιτούσαν τα χαρακτηριστικά του έργου. Στα περισσότερα έργα έγινε ανάλογη επιλογή από υπάρχουσες μελωδίες και συνθέσεις, είτε στην αρχική τους μορφή είτε σε διασκευή ώστε να καλύπτουν τις θεατρικές ανάγκες, πχ σε χορό, τραγούδι κλπ. Σε πολλά έργα όμως, 23 συνολικά από τα 63 έργα που έχουμε ανεβάσει έως σήμερα (Φεβρουάριος 2022), προχωρήσαμε σε δημιουργία πρωτότυπης μουσικής, είτε ως μουσικού υπόβαθρου είτε για να ντυθούν μουσικά στίχοι του έργου.

Έτσι το 1995 για πρώτη φορά έγραψε πρωτότυπη μουσική για το έργο Ματίας ο Α’ της Άλκης Ζέη, με το οποίο εγκαινιάσαμε την παιδική μας σκηνή, ο μουσικός Τάκης Μέντης. Η συνεργασία μας με τον Τάκη Μέντη συνεχίστηκε και στο δεύτερο έργο της παιδικής σκηνής Ο Σιμιγδαλένιος, του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου.
 
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Μάνος Νυχάς, γράφοντας πρωτότυπη μουσική για 15 συνολικά έργα μόνος του1 και άλλα 3 σε συνεργασία με το Νίκο Νυχά2, ο οποίος έγραψε και πρωτότυπη μουσική για ένα ακόμη έργο3.
 

Ο Νίκος Χατζούδης έγραψε μουσική για μπουζούκι την οποία και απέδωσε ζωντανά στη σκηνή σε τρία μονόπρακτα του Μήτσου Ευθυμιάδη, Ψόφιοι κοριοί, Ο Φώντας και Το Υπόστεγο.

1 Η αρπαγή της Πριγκίπισσας Αιώρας του Πασχάλη Τσαρούχα, Η Φεγγαρολούλουδη του Τάσου Νυχά, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Σαίξπηρ, Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, Μια συνάντηση κάπου αλλού του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Ο Υπάλληλος, του Μιλτιάδη Χουρμούζη, Ντεσπεράντος του Γιώργου Ηλιόπουλου, Τα λουλούδια στην κυρία και Ντέστινυ, του Άκη Δήμου, Οι Φοιτηταί του Γρηγορίου Ξενόπουλου, Αξύριστα Πιγούνια του Γιάννη Τσίρου, Ποιος ανακάλυψε την Αμερική της Χρύσας Σπηλιώτη, Μια τεράστια έκρηξη του Βασίλη Μαυρογεωργίου, Αλμυρός Ουρανός του Άκη Δήμου, Καπνοκράτωρ του Ανδρέα Στάικου, Μια κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη

2 Εχθροί εξ αίματος, του Αρκά, Ντεσπεράντος του Γιώργου Ηλιόπουλου, Γάμος άνευ νύμφης του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή

3 Έγκλημα στα παρασκήνια του Γιάννη Μαρή.