Θεατρικό Αναλόγιο

Τον Μάρτιο του 2023, διοργανώσαμε στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τον ΚΥΚΛΟ Βρυξελλών, για πρώτη φορά ένα «Θεατρικό Αναλόγιο», δηλαδή την παρουσίαση νέων θεατρικών κειμένων σε σκηνοθετημένη ανάγνωση, με έργα ανθρώπων που ζουν στις Βρυξέλλες και ασχολούνται με το θέατρο. Η αφορμή δόθηκε από το έργο Τα Αερόφυτα του Γιάννη Οικονομίδη της Θεατρικής Ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Βρυξελλών, που τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο στην Πρώτη Διεθνή παρουσίαση νέων έργων διαγωνιστικού τμήματος του αφιερώματος «Crossing Borders» του Analogio International Festival 2022 υπό τη διεύθυνση της Σίσσυς Παπαθανασίου, θεατρολόγου προϊσταμένης στη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το έργο μάλιστα δημοσιεύτηκε στη συνέχεια από τις εκδόσεις ΚΑΠΑ αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Η πρώτη αυτή θετική εμπειρία μάς ενθάρρυνε να συνεχίσουμε και το 2024 τη διοργάνωση «Θεατρικού Αναλογίου» με δημιουργούς των Βρυξελλών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ομάδας μας για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της. Η επιτυχία του δεύτερου αυτού εγχειρήματος οδηγεί την Ομάδα μας στη σκέψη να καθιερώσει το «Θεατρικό Αναλόγιο» σε ετήσια βάση. Δείτε τη σχετική προκήρυξη για το «Θεατρικό Αναλόγιο 2025».

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2023

Παρουσιάστηκαν τα έργα

  1. Ta Αερόφυτα, του Γιάννη Οικονομίδη, ένα μονόπρακτο έργο μικρής φόρμας. Έλαβε το Α’ Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου στον διεθνή διαγωνισμό που διοργανώθηκε το 2022 από τον οργανισμό «Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο» με θέμα «Crossing Borders» στο πλαίσιο της επετείου μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
  2. Συνδετήρες, του Δημήτρη Στασινόπουλου
  3. Καρό παιδιά ριγέ πατεράδες του Βασίλη Κατσικονούρη, δραματουργική προσαρμογή Τάσου Νυχά

 

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2024

Παρουσιάστηκαν τα έργα

  1. Σαν βγεις να οδηγήσεις στις Βρυξέλλες, της Βούλας Καγιάσα
  2. Ti troverò, του Ηλία Κοντέα
  3. Τίποτα δεν πάει καλά σήμερα, του Τάσου Νυχά (βασισμένο σε ομώνυμο διήγημα του Βασίλη Κατσικονούρη)
  4. Λήμματα για μεγάλους, της Όλγας Φωτεινού