Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ συμμετέχει στο 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας (21-28 Οκτωβρίου 2023) με το έργο του Γιώργου Καπουτζίδη Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του!

Το έργο παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στις Βρυξέλλες τον Απρίλιο του 2023 σε σκηνοθεσία Γιάννη Αμπαζή.

Η ομάδα μας επελέγη μαζί με ακόμη 6 ερασιτεχνικές ομάδες ανάμεσα σε άλλες αξιόλογες θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τεργέστη που υπέβαλαν φέτος υποψηφιότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  1. ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Οκτωβρίου 2023: ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ, Γιώργου Καπουτζίδη, Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι, Atelier Théâtral Grec, Βρυξέλλες, σκηνοθεσία Γιάννη Αμπαζή.
  2. ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Οκτωβρίου 2023: Η ΠΤΕΡΥΓΑ, Θεατρική Ομάδα «Ρωμνιός», Ν. Μάκρη, σκηνοθεσία Ηλία Τσιάρα.
  3. ΔΕΥΤΕΡΑ 23 Οκτωβρίου 2023: 12 ΕΝΟΡΚΟΙ, Ρέτζιναλντ Ρουζ (διασκευή) “ΘεαΤΟ”, Παραμυθιά, σκηνοθεσία Γιάννη Δημάκα.
  4. ΤΡΙΤΗ 24 Οκτωβρίου 2023: ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ AΛΜΠΑ, Φ.Γκαρθία Λόρκα, Θεατρική ομάδα «Η Θεατροφρένεια» Θεσσαλονίκης, σκηνοθεσία Άννας Δήμου.
  5. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Οκτωβρίου 2023: ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ, Αριστοφάνη, Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.
  6. ΠΕΜΠΤΗ 26 Οκτωβρίου 2023: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ, Δημήτρη Θεοδώρου, Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου “Θεατροφρένεια”, σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.
  7. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 Οκτωβρίου 2023: ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ, Φ.Γκαρθία Λόρκα, Δημοτική Θεατρική ομάδα Λαυρίου «Εξόρυξη» σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του φεστιβάλ και θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Κάθε Οκτώβριο, η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου πάλλεται στην Ιεράπετρα, μία πόλη η οποία ξέρει να τιμά το θέατρο. Είναι ο μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιείται το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας που φιλοξενείται στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Πρόκειται για ένα θεσμό, ο οποίος ξεκίνησε το 2009 και ήρθε για να μείνει! Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας, του Δήμου Ιεράπετρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης, και στηρίζεται από δεκάδες εθελοντές, ανθρώπους φιλόξενους, με ταλέντο, μεράκι και αυθεντική αγάπη για το θέατρο!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ 2015

Η ομάδα μας συμμετείχε στην 5η έκδοση του Φεστιβάλ Ιεράπετρας τον Οκτώβριο του 2015 με το έργο Καπνοκράτωρ του Ανδρέα Στάικου σε σκηνοθεσία Τάσου Νυχά όπου και έλαβε τις εξής διακρίσεις:

  1. Βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την Αγγελική Καλλιάνου
  2. Έπαινο Γυναικείου Ρόλου για την Βαρβάρα Κάζιρα

Eυχόμαστε στους φίλους που θα εκπροσωπήσουν την ομάδα μας Καλή Επιτυχία και φέτος!

Δείτε: συμμετοχή της Ομάδας μας σε Φεστιβάλ & σχετικές Διακρίσεις ⤵️