Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ματίας ο Πρώτος

21/10/2023 - 22/10/2023

Της Άλκης Ζέη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οκτώβριος 2023, Βρυξέλλες

Σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΑλΜΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Τάσος Νυχάς

Λίγα λόγια

Ένα αντιπολεμικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που υμνεί τη φιλία, την αγάπη και την παιδική αθωότητα γίνεται παράσταση, γεμάτη μουσική, γρήγορη σκηνική δράση, χιούμορ αλλά και συγκίνηση. Στο έργο παρακολουθούμε τον αγώνα των παιδιών να διορθώσουν τα λάθη των μεγάλων και να αλλάξουν τον κόσμο.

Η Άλκη (Αγγελική) Ζέη γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1923 και υπήρξε αδιαμφισβήτητα μια σταθερή αξία για τη σύγχρονη λογοτεχνία. Έφυγε από τη ζωή στις 27 Φεβρουαρίου του 2020. Αφήνει πίσω της ένα σπουδαίο, πρωτοπόρο, επαναστατικό συγγραφικό έργο γεμάτο με πανανθρώπινα νοήματα και καθημερινούς ήρωες. Πάντα με χιούμορ, αμέριστη γλυκύτητα, κριτική σκέψη και διεισδυτική ματιά, η Ζέη κατάφερε να ενσωματώσει την αληθινή ζωή στο παιδικό βιβλίο, μετατρέποντας τα έργα της σε διαχρονικά αναγνώσματα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Είναι σίγουρα η συγγραφέας της καρδιάς μας, καθώς το αξεπέραστο έργο της αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τον πολιτισμό της χώρας μας και θα συνεχίσει να συντροφεύει πολλές γενιές αναγνωστών στο μέλλον.

Υλικό παράστασης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τάσος Νυχάς
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Κυπριανός Μουτεβελής
Σχεδιασμός φωτισμών: Κυπριανός Μουτεβελής
Μουσική: Μάνος Νυχάς
Επιμέλεια χορογραφίας: Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου
Μακιγιάζ: Κυπριανός Μουτεβελής
Videoart: Nyx Clips
Φωτογραφίες: Μάνος Νυχάς
Κατασκευή/ενοικίαση κοστουμιών: Christian Guilmin / Οίκος COSTHEA

Έπαιξαν

Ανδρέας Αντωνάκης, Φιλίππα Αντωνάκη, Αναστασία Βαρτή, Γιάννης Βαρτής, Σταυρούλα Βοργιά, Άγγελος Γέπης, Βάσω Γκέκα, Σωτήρης Γκέκας, Σόνια Καρασαββίδου, Γιάννης Κρητικός, Ιάσων Κρητικός, Γεωργία Λαζάρου, Ελίνα Μαρασλή, Πάνος Μιχαλέλης, Ρίτα Ντιναπόγια, Λουκάς Ξενάκης, Βαγγέλης Οικονομίδης, Ευτυχία Οικονομίδη, Χριστόφορος Οικονομίδης, Στέλλα Σαρμά, Δημήτρης Σαχάς, Νίκος Σαχάς, Ελεονώρα Στόγιου, Νίκος Στόγιος, Ηλίας Σωτήρχος, Αριάδνη Τερζοπούλου, Λίλα Φωτίδου, Ορέστης Χριστογιάννης

Χόρεψαν

Βίκυ Καρκάνη, Σοφία Κουμαριανού, Αλέξης Μεγάλος, Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου, Ντενίζ Σδράλη

 

Πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Άλλο υλικό

  • Συνέντευξη του Κυπριανού Μουτεβελή και του Τάσου Νυχά  στην εκπομπή ‘Στο βάθος κήπος’ της Βίκυς Καρκάνη στο ράδιο Άλμα με θέμα την παράσταση του Ελληνικού Θεατρικού Εργαστηρίου Βρυξελλών “Ματίας ο Πρώτος”
  • Άρθρο/συνέντευξη στο Newsville.be για την παράσταση: Τάσος Νυχάς: Η σύνδεση της Άλκης Ζέη με το χώρο του θεάτρου είναι σημαντική και ουσιαστική
  • Άρθρο στο Newsville.be :Ένα Παραμύθι για την Άλκη: μια έκθεση αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη
  • Συνέντευξη στη Φωνή της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην εκπομπή “κουβέντες μακρινές” με τον Τάσο Νυχά με θέμα την παράσταση του Ελληνικού Θεατρικού Εργαστηρίου Βρυξελλών “Ματίας ο Πρώτος”

Λεπτομέρειες

Αρχή:
21/10/2023
Τέλος:
22/10/2023

Χώρος Διεξαγωγής

Centre Communautaire de Joli Bois
Avenue du Haras 100
Brussels, 1150 Belgium
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής